fbpx
Whatsapp
Şimdi Ara
Konum
Doğal Taşın Marka Adresi
ERGA GRANİT

Gnays Taşı

Gnays Taşı
AÇIKLAMA

Gnays Taşı: başkalaşım kayacı yani metamorfik kayaçlar grubunda yer almaktadır. Günümüzde ismi sıkça duyulan, granitin başkalaşım geçirmiş haline verilen isimdir. Çok geniş kullanım alanı bulunmaktadır. Bunun tanında içerisinde kuvars, mika ve feldspat bulunmaktadır.

Yapısı kullanıma uygundur. Kuvars taneleri de oldukça kaba yapıya sahip olduğu için son derece dayanıklı olarak bilinir. 320 derece sıcaklıklarda basınçla oluştuğu bilinmektedir. Renk katmanlarının geçişi, çeşitliliği ve farklılığıyla müşterilere birbirinden çeşitli seçenek sunulmaktadır.

Gnays Taşı Çeşitleri Nelerdir?

Gnays Kaya Taşı

Gnays, granitin başkalaşım geçirmiş formudur. Farklı amaçlara hizmet eden gnays türleri bulunmaktadır. Büyüklüğü, renk, desen ve form çeşitliliği arasında müşterilerine hizmet sunmaktadır. İçerdiği farklı oranlara göre gnaysları ayırmak mümkündür. Çeşitleri arasında şunlar yer almaktadır:

  • Granit gnays,
  • Muskovitli,
  • Hornblendli,
  • Enjekte

Renkleri ve dokuları birbirine çok yakın olsa da sınıflandırma yapılarak kullanım alanları çeşitlendirilmiştir. Böylece verilen hizmete en uygun gnaysın seçimi yapılmaktadır. Yüksek basınç altında değişime uğrayarak oluştukları için son derece sağlam yapıya sahiptirler.

Gnayslar Neye Göre Sınıflandırılır?

Gnays kayacını araştıranlar, farklı etmenleri ve kategorileri göz önüne alarak kayacı sınıflara ayırmayı başarmıştır. Kullanımının nerelere uygun olduğu, etiketleme yöntemiyle sağlanmış, her birinin farklı türlerde geliştirilmesi sağlanmıştır. Sınıflandırma yapılırken göz önüne alınan noktalar:

  • Kimyasal bileşen ve içeriklerin oranı,
  • Minerallerin çeşitliliği,
  • Başkalaşımı ne kadar sürede geçirdiği,
  • Önceki ve ana kayacın yapısı.

Bu alt gruplara göre ayrılan gnays kayaçları toplamda iki farklı grup içerisinde incelenmeye başlanmaktadır. Birincisi paragnays ikinciyse otrognays olarak bilinmektedir. Gnays taşının adı, kıvılcım kelimesinden türetilerek günümüze kadar ulaşmıştır.

Ev İçi Gnays Kullanım Alanları

Gnays Akvaryum

Gnays, granitin bir benzeridir. Bu nedenle pek çok alanda, granitin yerine kullanılabilmektedir. Evlerimizin içinde tercih edilebileceği alanların başında mutfak ve banyo tezgahları gelmektedir. Suya dayanıklı yapısı ve farklı renk geçişleri sayesinde, kullanıcılarına hem görsel zevk sağlamakta hem de farklılık katmaktadır.

Uzun yıllar boyunca başkalaşım geçirerek ortaya çıkan gnays kayaçları, evlerinizde de güvenle kullanılır duruma getirilmektedir. Özellikle döşemelerde tercih edilebilir durumda olan gnays karoları ve fayans tipi ürünleri de mevcuttur. Evlerinizde duvar ve yer kaplamalarında, ilgili ürünlerin incelemesini yaparak karar verebilir, ürünleri temin ederek yerleştirilmesini sağlayabilirsiniz.

Akvaryumlarda Gnays Taşı Kullanımı

Görüntüsü itibariyle renk geçişlerine sahip olan gnays, en çok akvaryum içi tercihlerde görülmektedir. Oluklu yapıya göre şekillendirilmesiyle, akvaryumun içinde farklı bir doku yaratılmasına yardımcı olmaktadır.

Bunun için gnays kayacının tercih edilmesi gerekir. Balıklara doğal yaşam alanının oluşturulmasının yanında, akvaryumun iç habitatının canlandırılmasında da büyük bir değer kazandırmaktadır.

Görüntüsü ve sağlamlığı da akvaryumların içinde görüntü canlılığı sağlamanıza yardımcı olacaktır. Kullanımı kolay, akvaryum içindeki yosunların temizlenmesinde de fayda sağlayacak olan gnays, tam bir doğal yaşam ortamı hazırlayacaktır.

Mutfak Gereçlerinde Gnays Kayacı

Granite son derece benzemesiyle bilinen gnays, granit tava ve tencere adı verilen ürünlerin kaplamasında da tercih edilmektedir. Bunun nedeni, granite göre daha uygun fiyatlarda olması ve kullanım alanının daha geniş olması sıralanabilir.

Ev gereçleri içinde büyük yer kaplayan, ürünlerin eşit ve dengeli şekilde pişmesinde öncü olan granitin aynı etkisi gnays ürünleriyle birlikte sağlanmaktadır. Tava ve tencerelerde daha kolay uygulanır olması da üreticileri gnays kullanımına ilgisini artırmaktadır.

Dekorasyonda ve Bahçede Gnays Tercihi

Dekorasyon alanları arasında yer alan ev içi ve dışı, gnays kayacıyla daha etkili bir görüntüye kavuşabilir. Yer döşemelerinde gnays taşlarının tercih edilmesi de büyük bir kolaylık sağlamaktadır.

Duvar kaplamaları, bahçe süslemeleri, doğal alanların oluşturulması da gnays taşlarıyla sağlanabilmektedir. Günümüzde bahçelerde, yol döşemesi olarak kullanılan taşlar arasında granite benzerliğiyle gnays da tercih edilmektedir. Ev içinde ve dışında, dekorasyonda uygun fiyatlarla gnays kayaçlardan faydalanmak insanlara ve üreticilere çeşit çokluğu sağlamaktadır.

Gnays Taşının Temini

İstenen boyutlarda gnays kesimi, alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir. İstenen boyutlarda ve türlerde üretimini sağlayan işletmelerden de ürün teslimi alabilirsiniz.

Evlerinizin bahçelerindeki düzenlemelerde, akvaryum içi düzenlemelerde gerekli büyüklüklerde ürünleri temin edebilir, ister kendiniz ister uzmanlardan destek alarak döşenmesini sağlayabilirsiniz. Renk ve desen tercihi konusunda da çeşitlere göz atarak, etrafınıza uygun olacak ürünlerin seçimini yapabilirsiniz.

PAYLAŞ
REFERANSLAR
Devam Eden Projeler
Marmaris Küp Taş

Doğa insanlara, çeşitli özelliklerde volkanik taş çeşitleri sunmaktadır. Firmamız, bu taşları kurmuş olduğu madenler ile çıkartarak, kullanım yerlerine göre düzenlemektedir. Marmaris küp taş çeşitleri daha çok granit volkanik taşlarıdır. Granit, insanlar tarafından yüzyıllarca öncesinde bu yana zemin döşeme işlemlerinde sağlam bir malzeme olarak kullanılmaktadır. Küp taşı üretimlerimizi, kare, küp şeklinde yapıyoruz. Küp Taşlar Marmaris küp […]

Diyarbakır Andezit

Andezit taşı, volkanik püskürük taşlarından birisidir ve mor ya da eflatun renklerde bulunmaktadır. Diyarbakır antezit madenlerimizde, grimsi ve siyah renk çeşitlerine de rastlanılabilmektedir. Benekli yapısından dolayı kaymaz zemin oluşturmalarında rahatlıkla kullanılabilmektedir. Aşınmalara karşı dayanıklıdır ve binaları duvarlarının tamamında ya da bir bölümü kaplama işlemlerinde kullanılabilmektedir. Doğal taş özelliklerinden dolayı kullanım alanlarında birçok avantaj sağlamaktadır. Diyarbakır […]

Tunceli Bazalt Taşı Projemiz

Tunceli bazalt taşı projemiz detaylarını siz değerli site ziyaretçilerimiz ve müşterilerimiz ile paylaşmak istedik. Tunceli valiliği ve belediyesi bünyesinde. Tunceli Ovacık Gözeler’de Çevre düzenleme ve peyzaj düzenleme işlerini üstlenerek Gözeleri çevreye uygun tabiyatını bozmadan kısa bir süre içinde Çalışmalarımıza başlamış ve bitirmek için tüm hızı ile ekip ve ekipmanlarımız devam etmektedir. Erga Granit Madencilik Şirketini […]

Haber Bültenimize Kayıt Olun!

Ürünler, özel teklifler ve kampanyalardan haberdar olmak için hemen kayıt olun.