fbpx
Anasayfa
Whatsapp
Şimdi Ara
Konum
Doğal Taşın Marka Adresi
ERGA GRANİT

Beton Kovası Modelleri Ve Fiyatları

Beton Kovası Modelleri Ve Fiyatları
AÇIKLAMA

Genellikle yandan ve alttan kapaklı olarak üretilen beton kovası modelleri ve fiyatları, üretici firmaların fiyat politikalarına ve arz-talep dengesine göre belirlenir. Sektörde hortumlu ve hortumsuz beton kovası modellerine rastlamakta mümkündür.

Beton boşaltım fonksiyonları ise, modellerine göre mekanik olarak kapakların açılması veya direksiyon vasıtası ile kumanda edilerek yapılabilir. Beton kovalarının fonksiyonel durumlarına göre ve kapasitesine göre fiyatlar farklılık gösterir.

Beton kovası fiyatlarını etkileyen bir diğer konu da, demir ve çelik ürünlerinin fiyatlarıdır. Çünkü bu türden kovalar güçlendirilmiş demir ve çelikten üretilirler. Bu sayede zor çalışma koşullarında uzun yıllar dayanarak, beton taşıma işlemlerini güvenli bir şeklide yerine getirebilirler.

Beton Kovası Nedir?

Karılmış betonu bir konumdan alarak, belirli bir notaya taşıdıktan sonra serimini yapmak için kullanılan şantiye ekipmanlarına beton kovası ismi verilir. Her ne kadar beton mikserleri de aynı görevi yapsalar da, beton kovalarının beton karma gibi bir görevi bulunmaz.

Ayrıca taşınması ve konumlandırılması için, vinçli sistemlere ihtiyaç duyar. Bu türden kovalar kule vinçlerle kullanıma uygundur. Betonun akışkanlığını sağlaması için, genellikle konik şeklide tasarlanmışlardır.

Beton Kovası Çeşitleri Nelerdir?

Beton serimini kontrollü bir şekilde yapabilen beton kovaları, prensip olarak aynı yapıdadırlar. Yani bir dolum ağzı, birde boşaltım ağzı bulunur.

Piyasa koşullarında;

  • Konik yapıda hortumsuz,
  • Konik yapıda hortumlu,
  • Alttan kapaklı köşeli,
  • Altan kapaklı silindir,
  • Direksiyonlu,
  • Kilit mekanizmalı,
  • Yanal yüzeylere eğimli,
  • Sepetli,

Türünden beton kovalarına rastlamak mümkündür. Direksiyonlu modeller aynı zamanda, çift direksiyonlu ve tek direksiyonlu olarak iki farklı türdedir. Çift direksiyonlu modellerde, direksiyonun biri kovanın eğimini ayarlarken, diğeri ise kontrollü boşaltımı sağlar.

Beton Kovası Modelleri Ve Fiyatları
Beton Kovası Modelleri Ve Fiyatları

Beton Kovaları Nasıl Kullanılır?

Beton kovaları kilitli sistem ve direksiyonlu sistem olarak farklı şekillerde kullanılır. Kilitli sistemlere sahip beton kovalarında, bir vinç yardımı ile beton kovası dolu şekilde berili bir konuma taşınır. Taşınan konumda boşaltım tek bir noktaya veya taşıma aparatlarına boşaltılır. Hassas beton serim işlemlerinde genellikle bu beton kovaları kullanılmaz.

Kontrollü, yani direksiyonlu beton kovalar ise, beton dolu olarak bir vinç yardımı ile taşınır ve personel tarafından istenen konuma belirli bir akışkanlık sağlanarak boşaltım işlemi yapılır. Beton kovasının ulaşamadığı konumlarda ise, hortumlu beton kovaları kullanılır. Bu türden taşıma işlemlerinde, beton kovası belirli bir yükseltide kalmak ve akışa ivme kazandırmak durumundadır.

Beton Kovası Kullanmanın Avantajları

Beton taşıma ve serim işlemleri için çok farklı yöntemler bulunur. Ancak bu işlemlerin güvenli ve kontrolü yapılabilmesi için, genellikle beton kovalarından faydalanılır. Beton kovaları uygun taşıma araçları kullanıldığında, düz zemine ve engebeli araziye beton serim işlemi gerçekleştirebilir.

Özellikle beton mikserinin ulaşamadığı konumlarda, beton taşıma kovalarını kullanmak en güvenli yöntemlerdendir. Sepetli beton kovaları, beraberinde personel de taşıyabilir ve zorlu koşullarda beton serim işini gerçekleştirebilir.

Beton Taşıma Kovaları Nerelerde Kullanılır?

Üretici firma tercihine ve çalışma koşullarına göre farklı modellerde ve boyutlarda üretilen beton taşıma kovaları, üretim amacına uygun olmak koşulu ile tüm inşaat şantiye sahalarında kullanılabilir.

Beton kovaları bu amaçla, hidroelektrik ve termik santrallerde, tünel şantiyelerinde, metro şantiyelerinde, bina inşaatlarında, stadyum inşaatlarında ve benzer inşaatlarda kullanılabilir. Beton taşıma kovaları sıklıkla, beton mikserinin çalışma koşulları bulamadığı şantiyelerde kullanılır.

Bu türden kovaların uzun süre kullanılabilmesi için, her iş bitiminde beton kalıntılarından arındırılması, iç yanal yüzeylerin kalıp yağı ile yağlanması, direksiyon, kilit gibi mekanizmaların yağlanması gerekir. Asli görevi beton taşımak olan bu türden kovalar, gerekli olduğu durumlarda mıcır, kum, çakıl taşıma işlemlerinde de kullanılabilir.

PAYLAŞ
REFERANSLAR
Devam Eden Projeler
Marmaris Küp Taş Marmaris Granit Taş Çeşitleri

Marmaris Granit Taş Çeşitleri: Doğal Güzelliğin Adresi Marmaris, doğal güzellikleri kadar zengin taş çeşitleriyle de ünlüdür. Özellikle granit, bölgenin en değerli doğal taşlarından biridir. Marmaris granitleri, farklı renkleri, desenleri ve dokusuyla her türlü mekana ayrı bir hava katmaktadır. Marmaris Granitlerinin Özellikleri: Marmaris’te En Çok Tercih Edilen Granit Çeşitleri: Marmaris Granitlerinin Kullanım Alanları: Marmaris Granit Seçerken […]

En Pahalı Mermer Hangisi? Fiyatları Nedir?

Dünya üzerinde çıkarılan çok sayıda mermer çeşidi vardır ve bu durum en pahalı mermer hangisi? Konusunun araştırılmasına neden olur. Çünkü mermerin değerinin artması kullanıldığı alanların da otomatik olarak değerlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle yapı, dekorasyon veya süsleme sektörlerinde pahalı olan mermerlerin kullanılmasına özen gösterilir. Mermer Nedir? Kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonat minerallerinin başkalaşım olayı nedeniyle […]

Diyarbakır Andezit

Andezit taşı, volkanik püskürük taşlarından birisidir ve mor ya da eflatun renklerde bulunmaktadır. Diyarbakır antezit madenlerimizde, grimsi ve siyah renk çeşitlerine de rastlanılabilmektedir. Benekli yapısından dolayı kaymaz zemin oluşturmalarında rahatlıkla kullanılabilmektedir. Aşınmalara karşı dayanıklıdır ve binaları duvarlarının tamamında ya da bir bölümü kaplama işlemlerinde kullanılabilmektedir. Doğal taş özelliklerinden dolayı kullanım alanlarında birçok avantaj sağlamaktadır. Diyarbakır […]

Haber Bültenimize Kayıt Olun!

Ürünler, özel teklifler ve kampanyalardan haberdar olmak için hemen kayıt olun.