fbpx
Whatsapp
Şimdi Ara
Konum
Doğal Taşın Marka Adresi
ERGA GRANİT

Bazalt Ocakları

Bazalt Ocakları
AÇIKLAMA

Bazalt Ocakları Yanardağların püskürtmeleri sonucunda oluşan doğal taşların birçok farklı özellikler, renkleri ve şekilleri vardır. En çok üretildiği gibi en çok da kullanılan bazalt taşı volkanik hareketler ile ortaya çıkan doğal taşlardan biri olur.

Bazalt Ocakları

Bazalt Taş Nedir?

Bazalt taşı, gabro taş ailesinden gelen önemli bir taş çeşidi olur. Volkanik kayaç olması en önemli özelliklerinden biridir. Diğer taşlara göre en belirgin özelliği, sert ve dayanıklı bir yapıda olmasıdır. Ülkemizde de pek çok şehirden çıkartılabilen taş bu şekilde de en çok üretilen doğal taslar arasında bulunur böylelikle inşaat sektörü gibi önemli bir alanda ilk sırada tercih edilen bir halde oluyor.

bazalt ocak taşı
bazalt ocak taşı

Bazalt Taşı Niye Tercih Ediliyor?

Sert ve dayanıklı olmasının yanı sıra bazalt taşının bir diğer önemli özellikleri arasında siyah renkli olması ve yapı olarak ağır bir dokuya sahip olması gösterilir. Bazalt taş kullanımı her geçen gün arttığı gibi taşın kullanım alanları da değişiyor. Bina inşaatlarında sıklık ile yer verilen bazalt farklı yapım alanlarında da yaygınlaşıyor. Farklı yapım alanları arasında günümüzde artık demiryolu ve asfalt yapımları da yer alıyor. Bu derece sık kullanılmasının en önemli nedeni de sağlıklı bir madde olması, doğa koşulları ile değişmemesi ve dayanıklı olması gösterilir.

Bazal Taşı Hangi Alanlara Uygulanır?

Yapı ve inşaat sektörünün vazgeçilmez unsuru olan bazalt taşı yaygın olarak yer döşemeleri, merdivenler, basamaklar, kaplamalar, duvarlar, köprüler yapımında kullanılır. Hediyelik eşya ve süs biblolarında son zamanlarda kullanımı hızlıca artıyor.

Bazalt Taşı Ocakları Nerelerde Bulunur?

Türkiye kelimenin tam anlamı ile bazalt cennetidir; çünkü pek çok bölge ve şehirde dünyanın en iyi bazalt ocağı bulunur. Ocaklardan çıkan ham madde olan bazalt taşı işlenmesinin ardından pek çok sektörde kullanılabiliyor.

Türkiye’de bulunan başlıca bazalt ocakları şu şekildedir:

  • Kayseri Bazalt Taşı Ocakları
  • Bergama Bazalt Ocakları
  • Diyarbakır Bazalt Ocakları

Bu iller haricinde Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Şırnak Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Trabzon, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Tokat, Kocaeli, Konya, Kütahya, Muş ve Nevşehir gibi farklı illerde de çeşitli ocaklardan çıkartılan bazalt taşları bulunur.

PAYLAŞ
REFERANSLAR
Devam Eden Projeler
Marmaris Küp Taş

Doğa insanlara, çeşitli özelliklerde volkanik taş çeşitleri sunmaktadır. Firmamız, bu taşları kurmuş olduğu madenler ile çıkartarak, kullanım yerlerine göre düzenlemektedir. Marmaris küp taş çeşitleri daha çok granit volkanik taşlarıdır. Granit, insanlar tarafından yüzyıllarca öncesinde bu yana zemin döşeme işlemlerinde sağlam bir malzeme olarak kullanılmaktadır. Küp taşı üretimlerimizi, kare, küp şeklinde yapıyoruz. Küp Taşlar Marmaris küp […]

Diyarbakır Andezit

Andezit taşı, volkanik püskürük taşlarından birisidir ve mor ya da eflatun renklerde bulunmaktadır. Diyarbakır antezit madenlerimizde, grimsi ve siyah renk çeşitlerine de rastlanılabilmektedir. Benekli yapısından dolayı kaymaz zemin oluşturmalarında rahatlıkla kullanılabilmektedir. Aşınmalara karşı dayanıklıdır ve binaları duvarlarının tamamında ya da bir bölümü kaplama işlemlerinde kullanılabilmektedir. Doğal taş özelliklerinden dolayı kullanım alanlarında birçok avantaj sağlamaktadır. Diyarbakır […]

Tunceli Bazalt Taşı Projemiz

Tunceli bazalt taşı projemiz detaylarını siz değerli site ziyaretçilerimiz ve müşterilerimiz ile paylaşmak istedik. Tunceli valiliği ve belediyesi bünyesinde. Tunceli Ovacık Gözeler’de Çevre düzenleme ve peyzaj düzenleme işlerini üstlenerek Gözeleri çevreye uygun tabiyatını bozmadan kısa bir süre içinde Çalışmalarımıza başlamış ve bitirmek için tüm hızı ile ekip ve ekipmanlarımız devam etmektedir. Erga Granit Madencilik Şirketini […]

Haber Bültenimize Kayıt Olun!

Ürünler, özel teklifler ve kampanyalardan haberdar olmak için hemen kayıt olun.