Çocuk Odalarında Oyun Köşesi Önerileri

Çocuk odaları çocukların eğitimi ve öğretiminde önemli bir yere sahiptir. Çocuklar kendilerine özel olarak tasarlanmış bu odalarda kendilerini özgür ve özel hissederler. Çocuklara özel olan bu alanı daha ferah ve kendini daha rahat hissedebileceği bir hale getirip onlara bir hobi alanı ile beraber çocuk odalarında oyun köşesikurulmalıdır.

Oyun Köşesi Nasıl Kurulmalıdır?

Çocuk Odalarında Oyun Köşesi

Oyun köşeleri çocukların yaşına ve fiziksel yapılarına göre dizayn edilmelidir. Çocukların ulaşabileceği ve çocukların güvenliğinin sağlanacağı şekilde konforlu bir hale getirilmelidir. Çocuk odasında oyun köşesi yatak üstünde, yatak yanında, kapı girişinde olmamalıdır. Çocukların ulaşabileceği yerlerde olmalıdır.

 Çocuklar için alacağınız oyuncaklar, mobilyalar, hobi ürünleri çocukların yaşına ve fiziksel özelliklerine uyumlu olmalıdır. Oyun köşelerini tek bir köşe veya birden çok köşe olarak da çeşitlendirebilirsiniz. Bu odanın büyüklüğüne ve tercihlerinize göre değişebilir.

Çocuk Odasında Oyun Köşesi Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocukların bol bol zaman geçirdikleri oyun köşelerinin öncelikle eğitici ve öğretici yanının olması gerekir. Çocukların kişisel gelişimlerini ve yaratıcılıklarını ön plana çıkarmaları açısından bu önemlidir. Seçeceğiniz materyaller, mobilyalar, oyuncaklar çocuklara göre uyumlu ve tamamlayıcı olmaları gerekir.

Oyun köşesi kurarken çocuğunuzun sık sık fikirlerini almalısınız. Hatta odasında kuracağınız oyun köşesini beraber karar verip, kurmalısınız. Özel köşenin kendisine ait bir yer olduğunu çocuğunuza söylemelisiniz. Bu davranışla çocuğun kendisini oyun köşesinde rahat hissetmesini sağlayabilirsiniz.

Çocuklara Oyun Köşesini Kullanırken Tavsiyeler

Çocukların oyun köşesini kullanırken yalnız oynayabilecekleri gibi arkadaşları ile beraber oynayabilecekleri de söylenmelidir. Hatta arkadaşlarının da çocuk odasında oyun köşesine davet edip birlikte vakit geçirmesi sağlanmalıdır.

Böylece çocukların paylaşımcı bir ruha sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Çocuklara hayal etmenin, yaratıcı olmanın, paylaşmanın, başarının ve azmin yolunu açmalıyız. Bu şekilde onların topluma daha sağlıklı ve öz güveni yerinde bir birey olmasını sağlayabiliriz. Oyun oynamak çocuklar için öğrenmek demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir